De ce scriu pe blogul asta?

Grozavesti

Pe la începutul lui 2022 am dat peste blogul lui Ciprian.

Am citit toate articolele cap-coadă și, cumva, asta m-a motivat să încep și eu un blog și să încerc să câștig bani de pe urma lui.

Dintre toate articolele, cel cu câștigurile din 2022 și cele despre CafeTheo.ro mă inspirau cel mai tare, pentru că îmi permiteau să arunc o privire „în culise”.

M-am interesat mai mult despre alți oameni care fac ceva asemănător și am aflat că în engleză cel mai apropiat termen se numește „Build in Public”.

Un articol care vorbește mai mult despre asta găsiți aici.

Am început să îi urmăresc pe cei care fac asta (majoritatea sunt activi pe Twitter).

Citeam postări despre recorduri de clienți noi într-o lună, călătorii prin jurul lumii lucrând doar de pe laptop sau despre lansarea unui site la care s-a lucrat multe luni.

Dar și postări despre trezitul la 6 dimineața ca să scrii pe blog, despre proiecte abandonate pentru că nu au avut succes sau despre cum un update Google a lăsat un site fără 50% din vizitatorii zilnici.

Acest tip de postări mă motivau atunci când nu aveam niciun chef să scriu pe blog. Sau când voiam să renunț pentru că nu aveam succesul la care mă așteptam.

Trăim într-o lume în care toți își expun cele mai bune momente din viața personală pe social media și, din exterior, pare că ar avea viața perfectă.

De aceea, cred că avem nevoie să fim mai autentici și transparenți cu momentele mai puțin bune din viața noastră, pentru a îi ajuta și pe alții să înțeleagă că nu sunt singurii care trec prin asta.

Acesta este și unul din motivele pentru care am început acest blog/jurnal, în care o să încerc să îmi documentez progresul spre obiectivul final de $5.000 lunar din site-uri.

Pe lângă asta, de când mă știu sunt un procrastinator profesionist, și cred că un blog ca acesta în care împărtășesc public realizările și planurile mele mă va ține cât de cât accountable.

Ar mai fi câteva motive mai mici pentru care am început acest site, cum ar fi faptul că va fi drăguț să privesc peste câțiva ani la tot progresul meu documentat aici.

Sau că mă voi adresa unui public diferit, iar acest lucru îmi poate oferi unele oportunități pe viitor.

Sau că încerc să-mi îmbunătățesc scrierea articolelor.

Sau că mi se pare cool.

Însă, per total, cam astea sunt considerentele principale pe care le-am avut în plan atunci când am început blogul.

Comentariile sunt închise. Pentru întrebări, mă poți găsi pe Facebook.